:roll: :wink: no ja im nie dam już zarobić napewno hahaha zresztą mam tu u siebie sprytnych chłopaków , którzy kiedyś pracowali w Serwisie Skody i mają teraz własny warsztat i do nich właśnie będę jeździł :P
Warto Być Oryginalnym - promocja sewisowa w ASO SKODA
Zwiń
X
-
:wink: hehe normalnie mi ulżyło bo myślałem, że to tylko ja jestem taki poooo...rypany :P bez urazy szkoda od dziś sam będę serwisował autko i zbierał wszystkie paragony i zapisywał co było robione...widziałem jak kiedyś w TVN TURBO pokazywali przy sprzedaży auta jak jakiś facet też tak robił i byli wszoku hahahPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO:wink: hehe normalnie mi ulżyło bo myślałem, że to tylko ja jestem taki poooo...rypany :P bez urazy szkoda
jak ktoś ma jakąś świadomość to naprawdę szlag trafia jak się na to wszystko patrzy.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ooo widzę , że MARU 123 też doszedł do tego samego wniosku w innym wątku na forum...napisał"a ja się tak zastanawiam czy warto jest tak się spuszczać na tą gwarancją- bo jeśli na głupi przegląd wydajemy 2-3x więcej niż w normalnym warsztacie, a gwarancją są objęte właściwie takie rzaczy które się nie psują lub psują się bardzo rzadko to jesteśmy w plecy nawet jak trzeba by było na własny koszt wymienić turbo (samemu servisując auto poza ASO)" jest nas co najmniej trzech i z ta myślą chyba zasnę spokojnie hahahaha :lol:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
jeszcze zapomniałem o innej rzeczy, że na dobrą sprawę w ciągu 2 letniej gwarancji to się na dobrą sprawę w seryjnym i normalnie użytkowanym aucie nic nie "psuje" :lol:
oczywiście później są jakieś tam naprawy z dobrej woli itepe, ale te przeglądy tyle kosztują, że zaoszczędziwszy kasę, można ją dużo lepiej wydać, albo wsadzić w auto
pomijam już akcje kiedy koledzy tutaj muszą wcale nie rzadko o ewidentne naprawy gwarancyjne się prosić, błagać, wozić auta z częstochowy do krakowa, unieruchamiac w ASO na 2 tygodnie na jakieś ekspertyzy, a dajcie mi święty spokój
[ Dodano: Pią 02 Paź, 09 23:39 ]
Zamieszczone przez PAOLO ESCOjest nas co najmniej trzech i z ta myślą chyba zasnę spokojnie hahahaha :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO...szkoda..."TY to jesteś luzak" w porównaniu ze mną hahaha ja siebie nawet kontroluję :wink: nie na tak posumowując to faktycznie lepsi sa spradzeni i znajomi mechanicy od tych "pseudo serwisowych" i własnie dlatego oleję gwarancjęsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, jakbym miał niowe auto to na 100% nie trzymałbym się gwarancji. za cenę np. ori kloczko można mieć EBC czy inne cuda i to samo tyczy się prawie wszystkich części... mam swojego zaufanego mechanika i wiem że robi uczciwie i porządnie. po każdej naprawie pokazuje mi wymienione części, przed naprawą pozwala mi wchodzić pod auto zobaczyć co i jak... ogólnie cenię sobie ten komfort psychiczny :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOod dziś sam będę serwisował autko i zbierał wszystkie paragony i zapisywał co było robione...
Do ASO jeźdże tylko na przeglady (przy czym podczas przeglądu zawsze stoję przy samochodzie). Jesli zas chodzi o części to kupuje je w ASO - chce mieć oryginały (rachunek do zeszyciku + notatka co i którego dnia było wymieniane) a z samą wymianą jadę do brata który ma własny serwis ( przez 5 lat pracował w renault a potem przez 8 w VW-AUDI) i on mi tę cześć wymienia. No a kto jak kto ale brat to mnie na 100% nie oszuka
Jak sprzedawałem swoje poprzednie auto - Renault Lagunę I ph II - i pokazałem facetowi ksiązke serwisowa + zeszt z wpisami co i kiedy było wymieniane oraz dalem mu do reki rachunki na części z ASO to gość był w wieeeelkim szokuCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigASO jeźdże tylko na przegladyZamieszczone przez Bigpokazałem facetowi ksiązke serwisowa + zeszt z wpisami
[ Dodano: Sob 03 Paź, 09 20:27 ]
Zamieszczone przez Bigpodczas przeglądu zawsze stoję przy samochodziePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
:roll: ....zmienny przegląd między okresam....idę zobaczyć w książce serwisowej... ...QG2 wymiana oleju co 15 tys km lub co 1 rok....zaleznie co nastąpi wcześniej....przegląd okresowy co 30 tys km lub co 2 lata , w zaleznosci co nastąpi wcześniej..... :P jak by nie było....i tak trzeba odwiedźić co najmniej 1 raz w ciągu tych dwóch lat serwis ASO..."str 10 Ksiązki serwisowej" :P ...jeśli masz QG1 tak jak ja...."wg wskazań okresów między obsługowych...jednak najpóźniej co 2 lata).... ..."str 10 Ksiązki serwisowej" :PPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Przy zmiennych kresach jest wymiana oleju co 2 lata lub do 30tys km. Dlatego ten olej kosztuje wiecej, bo ma sie nie starzeć.
Do tego w TDI na te 30tys dolejesz 2l oleju, gdzie caly uklad ma 4,5l wiec prawie 50% oleju na tym dystansie byla wymieniona.
Ciekawe jestem ile oliwy i czy beda wciagac te 1.4 i 1.8TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezTeż się zastanawiam czy jest sens do ASO jechać po coś... Ja mam lepiej bo mi przegląd wypada po 2 latach, czyli w zasadzie w chwili wygaśnięcia gwarancji, czyli prawdopodobnie ich oleję na ich własne życzenie.
[ Dodano: Nie 04 Paź, 09 09:43 ]
ja w moim 1,9 AXR wczesniej do przebiegu 11 tys km dolałem ok 0,5 litra Motula...w chwili obecnej mam 18 tys km ...olej LIQUI MOLY Top Tec 4200 i poziom oleju nie wymaga uzupełnienia...a silnik dostaje zdecydowanie bardziej w tyłek...niz wcześniej... ale kolega Enriquez ma Octavię 2 Silnik: 1.6MPI...a nie Tdi.... :PPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz